ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΔΕΥΤΕΡΑ 13 07 2020 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο λιμενάρχης με τ’ άσπρα φτερά
Αγγελική Βαρελλά

 

Ο λιμενάρχης με τ’ άσπρα φτερά

 

Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά

Εικονογράφηση: Θανάσης Τσίτσικας

Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)

Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2008

 

 

 

 

 

Τα δυο αδέρφια, που νόμιζαν ότι είναι τρομεροί ψαράδες, δεν έπιασαν ούτε λέπι εκείνη τη μέρα. Παρ’ όλα αυτά η τύχη ήταν μαζί τους.

Γιατί… ψάρεψαν στη μέση της θάλασσας μιαν απίστευτη ιστορία.

Μια ιστορία που τους την αφηγήθηκε ένας «δακτυλιωμένος» κάτασπρος γλάρος με ονοματεπώνυμο, που έφτασε από τον παγωμένο Βορρά για να ξεχειμωνιάσει στις λιακάδες της Ελλάδας.

 

Και γέμισε λιακάδα τις καρδιές τους.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο με πάθος από το 1966 κι έχει βραβευτεί από αρμόδιους φορείς για τα έργα της. Το βιβλίο της Η Ελλάδα κι εμείς αναγράφηκε το 1968 στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα. Επίσης, για το βιβλίο της Φιλενάδα Φουντουκιά μου της απονεμήθηκε Διεθνής Έπαινος στη μνήμη του ανθρωπιστή Janusz Korczak στην Πολωνία (1958, ενώ το έργο της Κόρινθος τιμήθηκε το 1998 με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων. Τέλος, ήταν υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το 1990 και για το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν το 2004. Είναι πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και υπεέυθνη ύλης του περιοδικού Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Λατρεύει τα εγγόνια της, τα κεράσια, τις αλφαβήτες, τα έξυπνα βιβλία και την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Πιστεύει πως είναι τυχερή για όλα αυτά και αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία.

 

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της ΔΕΚΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ και Γαβγίζοντας ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ενώ διηγήματά της περιλαμβάνονται στις ανθολογίες ΘΑ ‘ΘΕΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΜΑΜΑ / ΘΑ ‘ΘΕΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΠΑΜΠΑ, Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδοτικός Οίκος
Προβολή στον Διαπολιτισμό..
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS