ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ 21 09 2021 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πληροφορίες
Ο Διαπολιτισμός είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, στην ελληνική γλώσσα. Ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2003 και η πορεία του κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Από τα κείμενα που δημοσιεύει τα πιο πολλά είναι ανέκδοτα, αλλά και αυτά που είναι δημοσιευμένα είναι δυσεύρετα ή πολύ σημαντικά για την λογοτεχνική μας ιστορία.

Η δομή του περιοδικού

Υπάρχουν ενότητες για: πεζογραφία , ποίηση , μελέτες ,συνεντεύξεις. Το υλικό των ενοτήτων αυτών ανανεώνεται συνεχώς έτσι ώστε η ύλη του να είναι ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Στην ενότητα Ποίηση δημοσιεύονται ανέκδοτα και δημοσιευμένα ποιήματα ελλήνων και ξένων ποιητών. Το ίδιο γίνεται και με την Πεζογραφία. Στην ενότητα Μελέτες δημοσιεύονται κείμενα για την ελληνική και ξένη λογοτεχνία στην ελληνική ή σε άλλη γλώσσα. Στην ενότητα Συνεντεύξεις παρουσιάζεται κάθε μήνα μια συνέντευξη με ένα έλληνα ή ξένο δημιουργό.

Το λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός κατασκευάστηκε από την εταιρία optionsnet
Διευθυντής-Επιμέλεια ύλης: Γιάννης Η. Παππάς- τηλέφωνο 6936666802
Τεχνικός Υπεύθυνος: Νίκος Σ. Καρούσος - τηλέφωνο 6936648648

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας του περιοδικού ανήκει στον φιλόλογο Γιάννη Η. Παππά και στον Πατρινό δημοσιογράφο Κώστα Μπουλμπασάκο.

Τα κείμενα που υπάρχουν στο Διαπολιτισμό βρίσκονται δημοσιευμένα με τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους. Η ηλεκτρονική αναδημοσίευση κειμένων του περιοδικού μας αρχικά είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ο τίτλος του περιοδικού (Διαπολιτισμός) και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.diapolitismos.gr.

Σκοπός και εκδοτική πολιτική του Διαπολιτισμού

Σκοπός του περιοδικού είναι η παρουσίαση όλων των τάσεων και των φωνών που δραστηριοποιούνται στην σημερινή ελληνική και ξένη λογοτεχνική πραγματικότητα, χωρίς αποκλεισμούς και ελιτίστικη διάθεση. Οδηγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η εμπειρία που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού της Πάτρας Ελίτροχος από τον Γιάννη Παππά ως συνδιευθυντή του. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην συμμετοχή των νέων ανθρώπων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, καθώς και των ελλήνων του εξωτερικού, έτσι ώστε να αποκτήσουν και αυτοί την δική τους φωνή και το δικό τους βήμα. Τους αναγνώστες μας τους θέλουμε ενεργητικούς και όχι παθητικούς. Η συμμετοχή τους με τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους, τις απόψεις τους δεν είναι μόνο καλοδεχούμενη, αλλά τη θεωρούμε ως αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας. Γι αυτό σε κάθε κείμενο θα υπάρχει ειδική στήλη όπου ο αναγνώστης θα μπορεί να γράφει την άποψή του και να αξιολογεί το κείμενο. Σ αυτή την αμφίδρομη επικοινωνία βρίσκεται όλη η μαγεία του ηλεκτρονικού περιοδικού. Επίσης εάν το επιθυμεί, θα μπορεί να επικοινωνεί και με τον συγγραφέα του κειμένου δίνοντας έτσι την ευκαιρία της γνωριμίας του κοινού με τους συγγραφείς.

Αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κείμενά σας που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα του περιοδικού, να στείλετε τα κείμενά σας ως 'συνημμένα' (attachement) στο e-mail: info@diapolitismos.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό 'Διαπολιτισμός', Κον Γιάννη Η. Παππά Σπερχειού 31, 26442 Πάτρα, σημειώνοντας και το τηλέφωνό σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610-450967, κιν. 6936666802.

Συνεχής διάλογος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και πώς να τον αξιοποιήσετε

Mπορείτε να στείλετε e-mail απ' ευθείας σε εμάς ή σε κάποιον συγγραφέα ο οποίος διαθέτει e-mail διεύθυνση. Χρησιμοποιήστε το e-mail κάνοντας κλικ όπου βλέπετε τη λέξη e-mail, για να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμά σας και να μας γράψετε ό,τι θέλετε στον κενό χώρο για κείμενο. Δεν χρειάζεται να γράψετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, γιατί ήδη είναι γραμμένη. Αφού γράψετε το κείμενό σας, πατήστε είτε το εικονίδιο αποστολής είτε την εντολή 'Send Message' (Στείλτε το Μήνυμα) στο μενού File. Σε δευτερόλεπτα, η ηλεκτρονική επιστολή σας θα φτάσει σ' εμάς.

Τέλος στην σελίδα μας Επικοινωνία μπορείτε να στέλνετε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας για το Διαπολιτισμό συμπληρώνοντας απλά την φόρμα επικοινωνίας.


www.diapolitismos.gr

Προβολή στον Διαπολιτισμό..
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS