ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΠΕΜΠΤΗ 23 09 2021 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχεία συγγραφέα
Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Βιογραφικό

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1948. Πήρε Πτυχίο στα Μαθηματικά (1971, Πανεπ.Αθηνών), στα Οικονομικά (1975, Οικον.Πανεπ.Αθήνας, ΑΣΟΕΕ). Αναγορεύθηκε Αριστoβάθμιος Διδάκτωρ Στατιστικής Οικονομικών (Παν.Αθηνών, 1978). Είναι Ιππότης του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ (Βατικανό).

Διετέλεσε Επιστημονικός Λειτουργός στο ΚΕΠΕ ( Υπουργείο Συντονισμού Ελλάδας, 1975-77), Στέλεχος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας (1978-2001), τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου. Από το 2001 διδάσκει σε ΑΕΙ/ Μεταπτυχιακό ΜΒΑ και είναι Σύμβουλος Υπουργείων,ΕΕ. Συνέγραψε άρθρα, μελέτες, βιβλία.Παρουσίασε πολλά προγράμματα ραδιοφώνου/τηλεόρασης σε θέματα οικονομίας, ΕΕ, πολιτισμού.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Και επίσης Μέλος του PEN International (Cyprus Council) και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Μετέφρασε από τα αγγλικά τους Νομπελίστες ποιητές Νερούδα και Ζιμπόρσκα, κινέζικη ποίηση της περιόδου 155-1285μ.Χ. και 24 Τουρκοκύπριους ποιητές, ενώ και 3 μεταφράσεις θα κυκλοφορούν ευρέως, σύντομα.

Αντιπροσώπευσε την ποίηση της Κύπρου σε πανευρωπαϊκά Πολιτιστικά Συνέδρια την ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία). Ποιήματά του επιλέγησαν για : μετάφραση σε ξένες γλώσσες, μελοποίηση, Ανθολογίες, Διαδίκτυα Λογοτεχνίας/Ποίησης, Πανευρωπαϊκά Συνέδρια. Βραβεύθηκε με Μετάλλιο από το International Library of Poetry.

Ποιητικές συλλογές του ιδίου :

«ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α’- Ες πόθ’ έρπες» (2001), ΣΜΙΛΗ, Αθήνα

«ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β’- Σί βόλε» (2003), ΣΜΙΛΗ, Αθήνα

«ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ’- Έρως Απείρως» (2007), ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ, Λευκωσία-Αθήνα.

>
Αναλυτικά
Ολα τα κείμενα του συγγραφέα...
Ποιήματα του συγγραφέα
Πεζογραφήματα του συγγραφέα
Συνεντεύξεις που έχει δώσει ο συγγραφέας
Μελέτες για τον συγγραφέα
Μελέτες του συγγραφέα
Στοιχεία-Βιογραφικό συγγραφέα
Φωτογραφικό αρχείο...
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS