ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΠΕΜΠΤΗ 16 09 2021 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχεία συγγραφέα
Παναγιώτης Καποδίστριας

Βιογραφικό
ΒΙΟΕΡΓΟΓΡΑΦΙΚΟ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ γεννήθηκε το 1961 στο Μπανάτο της Ζακύνθου, όπου μόνιμα ζει και είναι Εφημέριος. Σπούδασε Ποιμαντική Θεολογία στην Αθήνα και Λογιστικά στην Πάτρα. Σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ζακύνθου. Παράλληλα διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου και στο ΤΕΙ Ιονίων Νσων (Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Παράρτημα Ζακύνθου) Θρησκεία και Περιβάλλον. Επί σειρά ετών (1989-1994) υπήρξε παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

Ασχολείται με την ποίηση, το δοκίμιο, τις θεολογικές-ιστοριοδιφικές μελέτες και τη λαογραφία. Ποιήματα και μελέτες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά καί θεολογικά περιοδικά, ελληνικές και ξένες ανθολογίες (έντυπες και διαδικτυακές). Το 2001 συμπεριελήφθη στους 180 Έλληνες ποιητές του CD-Rom «Η πολλαπλή σκιά του Ομήρου» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το δε 2005 στη Φωτοϊστορία για την Ελληνική Λογοτεχνία του 20ού αιώνα “Voci dallagora του Maurizio De Rosa και στην 51η Μπιενάλε της Βενετία. Για το έργο του έχει τιμηθεί με το "Βραβείο Ποίησης Haiku" της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα (1993), και με το Διεθνές Α' Βραβείο Ποίησης DELIA του Πανεπιστημίου UTE-TEL Bovesia της Ιταλίας στο Τμήμα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών (2002) και στο Τμήμα της Ελληνόφωνης Ευρώπης (2003), καθώς επίσης από άλλους πολιτιστικούς και θεσμικούς φορείς. Στις 28 Δεκεμβρίου 2004 τού απονεμήθηκε το Βραβείο Ματράγκα της Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι Αντεπιστέλλον Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Τακτικό Μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και κατά καιρούς διαφόρων Επιτροπών κοινωνικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, π.χ. της Επιστημονικής Επιτροπής για το Έτος Διονυσίου Σολωμού (1998).

ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑ

  1. > > >
Αναλυτικά
Ολα τα κείμενα του συγγραφέα...
Ποιήματα του συγγραφέα
Πεζογραφήματα του συγγραφέα
Συνεντεύξεις που έχει δώσει ο συγγραφέας
Μελέτες για τον συγγραφέα
Μελέτες του συγγραφέα
Στοιχεία-Βιογραφικό συγγραφέα
Φωτογραφικό αρχείο...
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS