ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΠΕΜΠΤΗ 23 09 2021 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στοιχεία συγγραφέα
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1954, στη Νεμούτα Φολόης, στο νομό Ηλείας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας) και Ιστορία - Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Babes-Bolyai, της πόλεως Cluj Napoca, της Ρουμανίας. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό ένα αφιέρωμα για τη ρουμανική λογοτεχνία, μέσα από τις στήλες του περιοδικού Πολιορκία ( τεύχος 14, Άνοιξη 1981), σε συνεργασία με το ρουμανικό λογοτεχνικό περιοδικό Steaua. Ως θέμα της πτυχιακής του εργασίας διαπραγματεύτηκε την παρουσία των ελληνικών κοινοτήτων στην Τρανσυλβανία, με τίτλο: «Το Ελληνικό εμπόριο και η Δίαιτα της Τρανσυλβανίας από το 1550 έως το 1650».

       Το 1984, οργάνωσε και παρουσίασε στο ρουμανικό αναγνωστικό κοινό, μία ανθολογία νεοελληνικής ποίησης με το τίτλο 42 Poeti grecii contemporani (42 σύγχρονοι έλληνες ποιητές), έκδοση που έγινε από τον ρουμανικό εκδοτικό οίκο DACIA.

Το 1986 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Ομίχλη Πέτρινη», Εκδόσεις Ηριδανός, Αθήνα. Το 1996 τη συλλογή «Σκυθικές Ερημίες», Εκδόσεις Κολωνός, Αθήνα. Παρουσίασε ένα εκτενές αφιέρωμα στον ρουμάνο ποιητή Anatol E. Baconsky,  περιοδικό Πλανόδιον, τεύχος 24, Αθήνα, 1996.

Το 2005 εξέδωσε την τρίτη ποιητική του συλλογή, «Σιγή Ασυρμάτου», Εκδόσεις Κολωνός, Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα, άρθρα ιστορικού, λογοτεχνικού και πολιτικού περιεχομένου σε διάφορα περιοδικά (Εμβόλιμον, Λέξη, Παρέμβαση (της Κοζάνης), Πλανόδιον, Πολιορκία, Πόρφυρας, Τετράδια, Σχεδία, Οροπέδιο κ.α.).

Τελευταία ασχολείται με το φαινόμενο του ρουμανικού σουρεαλισμού και την παρουσία σ΄ αυτό ποιητών και πεζογράφων ελληνικής καταγωγής. Επίσης ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα, στον ελληνικής καταγωγής, ρουμάνο συγγραφέα Ion Vinea, που υπήρξε στενός φίλος του Tristan Tzara, και εκδότης πολλών περιοδικών της ρουμανικής avantgarde. 

Από το καλοκαίρι του 2006, εκδίδει το περιοδικό Οροπέδιο, στη Νεμούτα Φολόης Ηλείας.

Αναλυτικά
Ολα τα κείμενα του συγγραφέα...
Ποιήματα του συγγραφέα
Πεζογραφήματα του συγγραφέα
Συνεντεύξεις που έχει δώσει ο συγγραφέας
Μελέτες για τον συγγραφέα
Μελέτες του συγγραφέα
Στοιχεία-Βιογραφικό συγγραφέα
Φωτογραφικό αρχείο...
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS