ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΣΗΜΕΡΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ 18 09 2021 
[ΑΡΧΙΚΗ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]  
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακοίνωση
ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΡΑΥΓΗ-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

 

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ  ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ”ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΡΑΥΓΗ’ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΖΑΣ ΙΡΙΣ ΓΚΑΡΝΟΒ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ  «ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ» ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΦΟΓΚΝΤΑΛ.

 

Δύο καταξιωμένοι Δανοί έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διαβάσουν και να συναντήσουν το ελληνικό  κοινό.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου διαβάζει η Ιρις Γκαρνοβ από τη συλλογή της Ποιήματα από την Γροιλανδία φοβερά επίκαιρα, εφόσον η Γροιλανδία κατατάσσεται στις πιο ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη και οι κλιματικές αλλαγές στο οικοσύστημά της θα έχουν επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Η Ιρις Γκάρνοβ περιγράφει το θαυμάσιο κόσμο της πυγοκριπιδας και μέσα από αυτέ ς τις περιγραφές ακούμε την σιωπηλή κραυγή της αρκτικής που λιώνει και μεταμορφώνεται.

 

Διαβάζουν οι ηθοποιοί Μαρία Παπαδοπούλου και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και συνοδεύουν οι μουσικοί Γεώργιος Γεωργιάδης, κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Θεοχάρης στο πιάνο.

 

 

Την ίδια μέρα διαβάζει επίσης Η Χρύσα Σπυροπούλου, πεζογράφος και κριτικός με έμφαση στο αστυνομικό είδος, διηγήματά της από την ανθολογία Οικοεγκλήματα και οι δυο τους θα συζητήσουν τον ρόλο του συγγραφέα στις παγκόσμιες ανησυχίες.

 

Οι εκδηλώσεις «Σιωπηλή Κραυγή»  και «Ιστορίες στον αστερισμό του Σκορπιού» λαβαίνουν χώρα στο Ινστιτούτο της Δανίας, Χαιρεφώντος 14 Α,  Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην ΠΛΑΚΑ ώρα 20.00-22.00. 

 

Για το Φεστιβάλ Βιβλίου και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Πρεσβεία της Δανίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου αύριο στις 9 Σεπτεμβρίου στη 13:00 στο Δήμο Αθηναίων (Ακαδημίας 50). 

 

Πληροφορίες:

Κα Παναγιώτα Γούλα (Μορφωτικός Ακόλουθος)

Τηλ: 210 93 222 42

Email:cultatt@otenet.gr

 

09/09/2009

Προβολή στον Διαπολιτισμό..
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] [ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ] [ΠΟΙΗΣΗ] [ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ]
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ] [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] [ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ] [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ] [ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ]

(c)2002 DESIGN AND DEVELOPED BY OPTIONS